07
лип.

Вишукані страви – в польових умовах!

Автор Адміністратор
Адміністратор
Група підтримки сайту
Зараз не на сайті
в Новини
  • Переглядів: 4421
  • Друк

Вишукані страви – в польових умовах!На базі Військової академії британськими інструкторами з логістики були проведенні практичні польові заняття щодо приготування їжі з використанням імпровізованих засобів готування з курсантами третього курсу навчання факультету підготовки спеціалістів матеріально-технічного забезпечення, спеціальності «продовольче забезпечення військ (сил)».

Спочатку були продемонстровані заздалегідь підготовлені моделі різноманітних засобів приготування їжі, виконаних з підручних засобів, що має при собі підрозділ тилового забезпечення. Саме такими імпровізованими плитами та духовками, після демонстрації та пояснень для чого саме призначена кожна з імпровізованих кухонь, інструктор ленс-капрал Ево та уорент-офіцер першого класу Річчі сказали, що вони користувалися такими неодноразово під час виконання місій в Афганістані. По закінченню цієї частини заняття курсантів розподілили на дві рівнозначні команди. Капітаном першої команди було обрано курсанта Процківа Д.М., капітаном другої – молодшого сержанта Дубовика М.С. Після розподілу особового складу їм надали час для побудови імпровізованих засобів для приготування їжі за аналогом. По закінченню будівництва командам було представлено великій вибір різноманітних продуктів, з яких вони повинні приготувати певні страви та був визначений ліміт часу. В меню першої команди увійшла паста карбонара, часниковий хліб та смажена курка-гриль. Меню команди номер два включало різотто з куркою, часниковий хліб з базиліком, чай і кава.

Вишукані страви – в польових умовах!До кожної групи був прикріплений Британський інструктор, котрий слідкував за процесом приготування страв курсантами, а також надавав поради щодо послідовності закладання продуктів, згідно до рецепту. Обидві команди вклалися у визначений час, завдяки організованій та злагодженій роботі у командах і допомоги інструкторів, а також завдячуючи порадам безпосередніх викладачів за фахом, котрі також були присутні під час проведення даного заняття. По закінченню другого етапу - етапу приготування, учасники команд вишикувались перед столами разом із своїми кулінарними шедеврами, де капітани команд представили приготовлені страви начальнику кафедри тилового забезпечення полковнику Денису Лісовенку та майору британського логістичного підрозділу, який також прибув на представлення командами приготовлених блюд. І ось настав довгоочікуваний усіма третій етап - етап дегустації! Усі учасники заняття залишилися задоволеними новими враженнями. По закінченню заняття відбувся брифінг, де британська сторона виразила вдячність за курсантську витримку та організованість, а також те, що їм було приємно працювати з майбутніми офіцерами продовольчої служби, котрі знають свою справу не тільки теоретично. Мета заняття була досягнута!

(Фото В. Журавльов)

Рейтинг
30 голосів