01
черв.

Британські військові шеф-кухарі провели майстер клас з приготування їжі в польових умовах для майбутніх українських офіцерів

Автор Адміністратор
Адміністратор
Група підтримки сайту
Зараз не на сайті
в Новини
  • Переглядів: 2934
  • Друк

Британські військові шеф-кухарі провели майстер клас з приготування їжі в польових умовах для майбутніх українських офіцерівУ Військовій академії відбувся черговий випуск слухачів курсів з логістичних операцій, що проходили під керівництвом британських інструкторів.

Цього разу термін навчання майбутніх українських офіцерів був розрахований на два тижні, а головний акцент, представниками Королівського корпусу логістики, був зроблений на практичну складову.

Заняття проходили по багатьом логістичним напрямкам та полягали в обміні досвідом між українськими та британськими військовими. Зокрема, опановуючи практичні навички на технічній території військового вишу, курсанти-старшокурсники готували їжу в польових умовах, без використання існуючих технічних засобів, вивчали основи європейської продовольчої номенклатури та гігієни, а також облік продовольчого постачання.

Під час практичних занять британські військові інструктори ділилися досвідом з курсантами, які навчаються за спеціалізацією «продовольче забезпечення військ», готувати страви італійської, французької та британської кухні в польових умовах.

Шеф-кухарі штаб сержанти Річард Баркер, Саймон Лайєнс та Калем Кін навчали майбутніх українських офіцерів використовувати саморобні духовки, які можна зібрати в похідних умовах з підручних матеріалів.

Після цього, курсанти у складі двох команд виконували завдання в польових умовах. Самостійно збирали саморобні пристосування й готували в них різні страви європейської кухні. Перша команда готувала пасту карбонара, часниковий хліб і смажену курку-гриль, а також англійський пудинг. В меню другої команди увійшли різотто з куркою, часниковий хліб з базиліком, м’ясо по - французьки, український - козацький суп «Куліш», кава та чай.

Дані курси були спрямовані на подальше максимальне наближення системи підготовки майбутніх українських офіцерів до міжнародних стандартів. Акцент робився на практичну складову. Це своєю чергою якісно відобразилось на польовій виучці курсантів, які готували їжу не на технічних засобах, а споруджували духовку, печі, сковороду, водонагрівач з цегли, жерсті, арматури, оцинкованих відер та інших підручних засобів.

Британські військові шеф-кухарі провели майстер клас з приготування їжі в польових умовах для майбутніх українських офіцерівПід час підведення підсумків навчання командир британської групи інструкторів майор Брюс Екман подякував курсантському складу військового навчального закладу за надану допомогу у проведенні занять та за виявлену ними високу старанність й наполегливість при засвоєнні матеріалу.

- У нас склалася досить ефективна взаємодія з нашими партнерами в Україні щодо запровадження сучасної системи логістичного забезпечення, тож ми маємо можливість адаптувати наші навчальні програми до потреб військового навчального закладу в Одесі. Перші дні проведення курсів показали, що курсанти цього вишу мають досить високу професійну підготовку. Саме ці молоді люди вже незабаром проводитимуть зміни у військах. За ними майбутнє Збройних Сил України, - зазначив майор Брюс Ектан.

Своєю чергою, начальник кафедри полковник Денис Лісовенко зазначив, що успішне вирішення важливих завдань служби МТЗ щодо безперебійного забезпечення військ продовольством, паливо-мастильними матеріалами, майном, своєчасного і якісного приготування їжі, підвозу і зберігання продуктів харчування, лазне-прального обслуговування в польових умовах можливо виконати тільки за належної підготовки фахівців матеріально-технічного забезпечення, яка повинна відповідати міжнародним стандартам та реаліям сьогодення.

Вже незабаром, наші курсанти стануть учасниками міжнародних навчань Сі-бриз 2017, під час якого будуть забезпечувати приготування їжі на європейському обладнанні за стандартами НАТО.

Рейтинг
4 голосів