ВІЙСЬКОВА

АКАДЕМІЯ

м. Одеса

Військова академія (м. Одеса) – це сучасний міжвидовий військовий навчальний заклад, який має глибокі історичні традиції та більш ніж вікову історію і здійснює підготовку військових фахівців за першим і другим освітньо-кваліфікаційними рівнями («бакалавр» та «магістр»), науково-педагогічних працівників за третім освітньо-кваліфікаційним рівнем (“доктор філософії) для Збройних Сил України та інших військових формувань; проводить мовну підготовку військовослужбовців та працівників Збройних Сил України; організовує підвищення кваліфікації військовослужбовців і науково-педагогічних працівників та здійснює підготовку студентів за програмою підготовки офіцерів запасу, а також проводить наукову, науково-технічну та методичну діяльність.

У Військовій академії зосереджено потужний науково-педагогічний потенціал. Наукові ступені і вчені звання мають близько ста чоловік.

Військова академія (м. Одеса) має сучасну навчально-матеріальну базу, основу якої складають класи і лабораторії академії, оснащені необхідним навчальним і лабораторним обладнанням, зразками озброєння і військової техніки, технічними засобами навчання та сучасною обчислювальною технікою, а також комп’ютерні класи з підключенням до мережі Інтернет та бібліотека з читальним залом.

Для виконання вправ навчальних стрільб в пункті постійної дислокації є стаціонарний стрілецький тир, а також пневматичний та електронний тири.

Спортивні споруди та місця для занять з фізичної підготовки включають зал спортивних і рухових ігор, тренажерний зал, спеціалізований зал для рукопашного бою, спортивний майданчик з гімнастичними спорудами, майданчик для гри у баскетбол, смуга перешкод, футбольне поле із замкнутою біговою доріжкою.

Для проведення наукових досліджень та підвищення рівня навчального процесу у складі Військової академії створений Науковий центр, який має власну наукову історію, потужний науковий потенціал і належну матеріальну базу, що дозволяє виконувати на високому рівні науково-теоретичні та науково-прикладні дослідження за напрямками підготовки військових спеціалістів.