02
черв.

Курсанти Військової академії (м. Одеса) забезпечили якісним харчуванням військовослужбовців

Автор Адміністратор
Адміністратор
Група підтримки сайту
Зараз не на сайті
в Новини
  • Переглядів: 3984
  • Друк

 Група курсантів Військової академії (м. Одеса) упродовж тижня, випередивши встановлені терміни, розгорнула та ввела в дію польовий пункт харчування для особового складу полку територіальної оборони, який формується в одній з областей нашої держави.

Як повідомив старший групи – старший викладач кафедри тилового забезпечення Військової академії (м. Одеса) підполковник Сергій Янюк, для виконання визначеного вищим командуванням завдання з військового вишу було відряджено майбутніх офіцерів, які навчаються на третьому курсі факультету підготовки спеціалістів матеріально-технічного забезпечення за спеціальністю «Продовольче забезпечення».

− Розгортання та облаштування польового пункту харчування для кількох тисяч військовослужбовців довелось виконувати в досить складних умовах, - зазначив офіцер. − Адже на території польового табору не було водо- та електропостачання, свої сюрпризи у вигляді рясних дощів та потужних поривів вітру постійно приносила і погода.

Попри усі перешкоди, курсанти, проявивши високий рівень знань матеріально-технічної частини, ініціативність та згуртованість, у найкоротші терміни встановили усі необхідні елементи польового пункту харчування – польові кухні ПП-40 та КП-130, цехи для приготування страв, склади техніки і продовольства, місця для прийому їжі різних категорій військовослужбовців та інше.

 По завершенні робіт майбутні начальники продовольчих служб здійснили початкове приготування їжі, а також організували і провели ряд показових інструкторсько-методичних занять для цивільних поварів, які в подальшому займатимуться раціоном особового складу полку територіальної оборони.

За відгуками військовослужбовців, їжа, приготовлена у польовому пункті харчування, значно смачніша тієї, яку раніше готували в стаціонарних умовах та доставляли особовому складу в термосах.

- Завдяки успішному виконанню цього завдання наші третьокурсники отримали безцінний практичний досвід з розгортання фактично з «нуля» масштабного польового пункту харчування в складних умовах на незнайомій місцевості, а також організації продовольчої служби та проведення показових занять, - повідомив підполковник Сергій Янюк.

Також офіцер висловив вдячність усім курсантам групи за виявлену згуртованість, відповідальність та професіоналізм, особливо відзначивши дії старшого сержанта Валерія Горбатовського та курсантів Костянтина Свірідова і Артема Рябенького.

Рейтинг
56 голосів