26
бер.

Запашний хліб до курсантського столу: майбутні начальники продовольчих служб розгорнули польову пекарню

Автор Адміністратор
Адміністратор
Група підтримки сайту
Зараз не на сайті
в Новини
  • Переглядів: 4607
  • Друк

Запашний хліб до курсантського столуКурсанти 201 навчальної групи 4-го випускного курсу факультету МТЗ, які навчаються за спеціалізацією: «Продовольче забезпечення підрозділів (частин, з'єднань)», у польових умовах разом із старшим викладачем кафедри тилового забезпечення працівником ЗСУ Григорієм Прокопенко та доцентом кафедри підполковником Миколою Хрупало, згідно з навчальним планом, відпрацьовували технологію випічки хліба. Курсантами були розгорнуті необхідні для практичної роботи агрегати та прилади - хлібопекарська піч ХПК-50М2, тістомісильний агрегат ТМ-3М1, просіювач борошна ПМ-60, тістоподільник ПТД, електростанція ЕСД-10Т/230.

Згідно з технологічним циклом, курсанти розподілились на групи, які виконували окремі завдання – налагодження електропостачання, підготовку металевих форм, просіювання борошна та вимішування тіста, формовку буханок та їх випічку. Всі етапи цього технологічного ланцюга залежали від охайної роботи кожної групи, тому всі курсанти намагалися виконати свою роботу як можливо краще. Саме від цього залежала якість виготовленого хліба: опарний спосіб випічки передбачає якісну підготовку хлібопекарної сировини, дотримання температурних режимів та хронометричну точність початку та завершення кожної стадії. І тільки коли пекарня наповнилась ароматом свіжого хліба і перший рум’яний буханець був вийнятий з форми, в очах всіх присутніх було бачити радість та гордість за добре виконану справу. Серед кращих були відмічені курсанти: Артем Богун, Михайло Шваля, Богдан Фандалюк. Випечений хліб старшокурсники передали до курсантської їдальні.

За процесом випічки хліба спостерігав фотокор Валентин Журавльов

Рейтинг
32 голосів